Hoppa till huvudinnehåll
 

Ungdomsperspektiv

Publikation -

Fokus 24 – Platsens betydelse

Unga i Sverige har generellt sett goda levnadsvillkor. Men det är tydligt att var vi växer upp spelar roll för hur vi mår, lever våra liv och känner oss delaktiga i samhället.
Publikation -

Klimatet, miljön och EU

Visste du att unga har haft stor påverkan på EU:s miljöpolitik? Den här publikationen förklarar hur EU:s arbete inom miljöfrågorna tog fart och aktuella dilemman idag. Den erbjuder även en inblick i hur EU tar beslut och förklarar Sveriges roll i miljöfrågorna.
Publikation -

Främja ungas förutsättning att delta i demokratin

I mars 2020 fick MUCF i uppdrag av regeringen att ta fram och sprida modeller för hur kommuner kan arbeta  med att stärka ungas kunskap om den lokala demokratin.
Publikation -

Engagemang och inflytande för unga från de nationella minoriteterna

Sedan år 2000 är samer, tornedalingar, sverigefinnar, romer och judar erkända som nationella minoriteter i Sverige.
Publikation -

EU:s ungdomsstrategi på lokal nivå

I handboken presenteras hur Sveriges och EU:s ungdomspolitik hänger ihop och hur lokala aktörer kan ta stöd i europeiska och nationella strategiska dokument, som till exempel EU:s ungdomsstrategi 2019-2027 och Sveriges ungdomspolitiska skrivelse.
Nyhet -

Utställningen Z+46 lyfter fram unga romers berättelser

Under Förintelsen stämplades romer, liksom andra minoriteter, med särskilda markeringar i nazisternas koncentrationsläger. Romer tatuerades med ett "Z" följt av en sifferkombination för att identifiera varje enskild fånge.
Nyhet -

I LUPP får unga säga vad de tycker - anmälan för 2025 är nu öppen

Ungdomsenkäten LUPP (Lokal uppföljning av ungdomspolitiken) används av omkring 110 kommuner och fem regioner runt om i landet. LUPP är en kostnadsfri process för att skapa delaktighet för unga på lokal nivå.
Uppdrag -

Nationella ungdomsenkäten

Den nationella ungdomsenkäten är en återkommande enkätundersökning som genomförs av MUCF. Undersökningen utgör grunden för den statistik om ungas levnadsvillkor som används för att följa upp det ungdomspolitiska målet.
Sida -

Setting the agenda for NYP

The aim is to gather knowledge and expertise on the wellbeing of youth in the Nordic region from a youth perspective. What are the primary concerns? Which issues should be highlighted and explored within the NYP project?
Nyhet -

MUCF undersöker skillnader i levnadsvillkor mellan unga i områden med olika socioekonomiska förutsättningar

Den nya rapporten "Ung idag 2024:2 - En fördjupad bild av ungas inflytande och delaktighet" från MUCF visar på stora skillnader i valdeltagande mellan unga som bor i områden med olika socioekonom