Hoppa till huvudinnehåll
 

Vår rekryteringsprocess

Vi vill att vår rekryteringsprocess ska vara träffsäker, effektiv och rättvis. Vi behöver rätt kompetens på rätt plats för att utföra vårt viktiga samhällsuppdrag. Här kan du läsa hur det går till när du söker jobb hos oss.

Ansökan

Är du intresserad av ett jobb som är utannonserat hos oss? Skicka in din ansökan via vårt digitala rekryteringssystem Varbi. Du hittar en länk till systemet i annonsen. I platsannonsen kan du läsa om de grundläggande krav som ställs för tjänsten, vilka personliga egenskaper vi letar efter, och vilka ansökningshandlingar du ska skicka in för det aktuella jobbet.
När du skickat in din ansökan får du ett mejl som bekräftar att vi har mottagit din ansökan.

Urval

När ansökningsperioden är över gör vi ett urval, där vi tittar på i vilken utsträckning din ansökan möter de kompetenser som efterfrågas.

Arbetspsykologiskt test

Ibland använder vi oss av webbaserade arbetspsykologiska tester som en del av rekryteringsprocessen. Det hjälper oss att fokusera på din kompetens och potential. De tester vi använder i rekryteringarna är anpassade för rollen du söker.

Intervju

Går du vidare välkomnar vi dig på anställningsintervju. Intervjun tar cirka 60–90 minuter och kan äga rum på vårt kontor i Växjö eller digitalt.
På MUCF använder vi oss av kompetensbaserad intervjumetodik. Du kommer, som på de flesta intervjuer, att få berätta om dig själv och dina erfarenheter samt beskriva dina personliga egenskaper. Vi ställer också frågor där vi ber dig att ge exempel på situationer när de här egenskaperna har visat sig. Därför kan det vara bra att titta extra noga på annonsen inför intervjun. Du uppmuntras också att ställa alla dina frågor om oss som myndighet och arbetsgivare.

Referenser

Om du är en av våra slutkandidater är nästa steg referenstagning. Vi använder oss av digital referenstagning, det innebär att du efter din intervju kommer få ett mejl med en länk där du själv fyller i dina kontaktuppgifter till dina referenser.

Återkoppling

Efter referenstagningen gör vi en slutlig bedömning. Om du är vår slutkandidat hoppas vi att du är lika intresserad av oss som vi är av dig, och vi är glada att kunna erbjuda dig en anställning. När allt är klart att du ska börja arbeta hos oss, får du ett mejl med ditt anställningsbeslut. Beslutet fungerar som ett anställningsavtal, men du behöver inte skriva under det.
Har du varit på intervju kommer du bli uppringd och om du inte kallats till intervju får du ett besked när rekryteringsprocessen är genomförd.
En rekrytering kan ta olika lång tid. Normalt tar en rekrytering ungefär två månader från sista ansökningsdagen men den kan ibland dra ut på tiden.

Överklagande

Om du anser att ett anställningsbeslut är felaktigt och att du själv borde ha fått anställningen, kan du överklaga beslutet skriftligen. För att få anställningen genom att överklaga måste du kunna visa att du själv är skickligare för den aktuella anställningen än den som först fick den.

I överklagandet ska du ange

•    vilken anställning det gäller
•    diarienummer
•    varför du anser att du borde ha fått anställningen.

Ditt överklagande skickar du till:
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Box 206
351 05 Växjö
Märk ditt kuvert med ”Överklagan"

Vi skickar ditt överklagande vidare till Statens Överklagandenämnd för prövning.
För att ditt ärende ska prövas måste ditt överklagande ha kommit in till MUCF innan beslutet har vunnit laga kraft, det vill säga inom tre veckor från den dag beslutet om anställning anslogs på MUCF:s anslagstavla, vid receptionen på Liedbergsgatan 4 i Växjö.