Stöd för ansökare
Funderar ni på att genomföra ett projekt inom Erasmus+ eller Europeiska solidaritetskåren? Här hittar ni resurser och verktyg som är användbara när ni planerar, genomför och utvärderar era projekt, samt tips på kurser och andra aktiviteter för vidareutbildning eller inspiration.
- Vad gäller för att söka bidrag inom Erasmus+?
I programhandledningen för Erasmus + kan du läsa mer om programmets mål och prioriteringar, vilka bidrag som går att söka och vilka villkor som gäller, samt hur du gör för att ansöka om bidrag inom de olika programdelarna.
- Vad gäller för att söka bidrag inom Europeiska solidaritetskåren?
I programhandledningen för Europeiska solidaritetskåren kan du läsa mer om programmets mål och prioriteringar, vilka bidrag som går att söka och vilka villkor som gäller, samt hur du gör för att ansöka om bidrag.
- Aktuellt just nu - EU-tips
Är du nyfiken på internationella utbildningar som kan främja ditt jobb med unga? MUCF tipsar regelbundet om aktuella evenemang eller utlysningar som är relaterade till EU-programmen Erasmus+ och Europeiska solidaritetskåren.
- Prata EU med unga
MUCF genomför utbildnings- och kommunikationsinsatser som syftar till att öka kunskapen och stärka delaktigheten hos unga i EU-frågor. Som inspiration och vägledning tar vi fram olika former av stöd för de som jobbar med unga, för att hitta nya sätt att engagera. Verktygslådan Prata EU rymmer en webbutbildning, interaktiva metoder och övningar, publikationer, presentationer, filmer och mer därtill.
- Välkommen med i kommunnätverket!
MUCF har startat ett nätverk för kommuner som är intresserade av att arbeta strategiskt med EU-programmen Erasmus+ och Europeiska Solidaritetkåren.
- Q! App
Q! App är en online plattform som hjälper dig att planera, utvärdera och följa upp kvalitén på internationella projekt inom ungdomssektorn. Appen är flerspråkig och finns även på svenska.
- Youthpass
Youthpass är ett europeiskt verktyg för erkännande av ungdomars läranderesultat och ungdomsarbetares deltagande i projekt som stöds genom Erasmus+. Alla som har genomfört en aktivitet inom programmet Erasmus+ och Europeiska solidaritetskåren har rätt att få ett Youthpass.
- Projektexempel
Behöver ni inspiration för er projektidé? Det kan hjälpa att titta på vad andra har gjort. På den här sidan samlar vi ett urval av projekt i Sverige som fått bidrag inom Erasmus+ och Europeiska solidaritetskåren.
- RAY-nätverket
Ray-nätverket, Research-based Analysis of European Youth Programmes, är ett europeiskt nätverk som utvärderar och analyserar effekterna på deltagare och projektledare av att delta i EU-programmen Erasmus+ Ungdom och Europeiska solidaritetskåren. En publikation från 2021 ger en överblick av effekterna på svenska EU-projekt.