Öppna skolan - Jag är inte ensam
Öppna skolan - Jag är inte ensam är en interaktiv webbutbildning som vänder sig direkt till elever, med en handledningsdel för lärare. Utbildningen är uppbyggd i lektionsformat med tre hbtqi-lektioner, där ni får följa tre elever i deras skolvardag. Det är den fjärde delen av utbildningspaketet Öppna skolan.
Öppna skolan – Skolans uppdrag
Öppna skolan – Skolans uppdrag är ett paket med material för dig som ska prata hbtqi-frågor med vårdnadshavare. Det innehåller förklarande film, presentationsmaterial, och olika textunderlag som kan användas inför och under möten med vårdnadshavare, som föräldramöten.
Öppna skolan - Din roll i skolan
Öppna skolan - Din roll i skolan är en fördjupning till utbildningen Öppna skolan - Hbtqi. Den bygger på interaktiva situationer och riktar sig till dig som jobbar i skolan. Utbildningen fokuserar på hur ni kan arbeta praktiskt med hbtqi, normer och om hur du och dina kollegor kan skapa en trygg och inkluderande skola för alla elever.
Öppna skolan - Hbtqi
Begränsande normer kan leda till utsatthet för hbtqi-elever. Med hjälp av webbutbildningen Öppna skolan - Hbtqi får du en ökad förståelse för och kunskap i ämnet, men också hur skolan kan förebygga detta genom att arbeta aktivt med normmedvetenhet och inkludering.
Samverkansmodellen för öppen fritidsverksamhet
En utbildning för dig som arbetar inom öppen fritidsverksamhet. Utbildningen handlar om relationen mellan fritidsledare, privata aktörer, civilsamhälle och offentliga aktörer. Den tar upp vad samverkan innebär i det sammanhanget och vad vi vinner på att samverka.
Rätt att veta! - Grundutbildning
Rätt att veta! - Grundutbildning är ett stöd för att skapa trygga och inkluderande samtal om ämnen som ibland kan vara svåra att närma sig. Grundutbildningen handlar om att samtala med unga om sexualitet, hälsa, relationer och jämställdhet.
Prata EU med unga!
EU angår oss alla - inte minst unga människor. Därför är du som dagligen möter unga i skolan eller på deras fritid viktig i arbetet med att öka ungas kunskap om EU och därmed deras möjligheter till ett aktivt och inflytelserikt medborgarskap.
Rätt att veta! – Hedersrelaterat våld och förtryck
Rätt att veta! – Hedersrelaterat våld och förtryck handlar om att samtala med unga om hedersrelaterat våld och förtryck, med särskilt fokus på perspektiven hbtqi, intellektuell funktionsnedsättning samt utsatthet för rasism.
Rättighetsbaserat ungdomsperspektiv - kommun
Ett rättighetsbaserat ungdomsperspektiv innebär att man beaktar ungas åsikter, livsvillkor, förutsättningar, rättigheter och perspektiv i frågor som rör dem. Denna utbildning riktar sig till dig som jobbar i en kommun.
Öppen fritidsverksamhet - Inkluderande fritid
Utbildningen handlar om vikten av en meningsfull fritid och hur man skapar en inkluderande öppen fritidsverksamhet som bidrar till välmående och utveckling. Den riktar sig till dig som arbetar inom öppen fritidsverksamhet.
Öppen fritidsverksamhet - Hbtqi
Utbildningen handlar om att skapa trygga och stärkande miljöer för unga hbtqi-personer i den öppna fritidsverksamheten. Utbildningen kan göras på egen hand eller tillsammans.
Rätt att veta! - Sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter
Utbildningen Rätt att veta! - Sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter är en fördjupning i ämnet och består av en föreläsning i tre delar.
Rättighetsbaserat ungdomsperspektiv - myndighet
Ett rättighetsbaserat ungdomsperspektiv innebär att man beaktar ungas åsikter, livsvillkor, förutsättningar, rättigheter och perspektiv i frågor som rör dem. Denna utbildning riktar sig till dig som är anställd på en myndighet.
Öppen fritidsverksamhet - Tillgänglighet
Utbildningen handlar om att skapa möjligheter att inkludera barn och unga med funktionsvariationer i den öppna fritidsverksamheten. Utbildningen kan göras på egenhand eller tillsammans.
Rätt att veta! - Trauma
Utbildningen handlar om trauma och bemötande. Här får du ta del av en föreläsning i tre delar.