Hoppa till huvudinnehåll
 
Europeiska Solidaritetskåren

Project Lab Intro: Europeiska solidaritetskåren och volontärprojekt

Datum/tid:
Plats: Online, via Zoom

Jobbar ni med tillgänglighetsfrågor och/eller mänskliga rättigheter och vill lära er hur internationellt samarbete kan utveckla er verksamhet?

Då är ni varmt välkomna att delta på vårt digitala Project Lab om Europeiska solidaritetskåren och inkludering av unga. Här kan du får inspiration, verktyg och kunskap om Europeiska solidaritetskåren och hur det kan användas inom tex tillgänglighet eller hbtqi-frågor.

Vad är ett Project Lab?

Project Lab är ett utbildningskoncept som MUCF erbjuder alla som är intresserade av att veta mer om Europeiska solidaritetskåren och lära sig om hur de olika programdelarna fungerar i praktiken. Vi samarbetar med externa utbildningsledare som är experter på programmet och på icke-formellt lärande metoder.  

Det finns två typer av Project Labs: Intro och Advanced. Project Labs Intro riktar sig till dem som är helt nya i programmet och vill få en första inblick om hur de kan använda programmet i sina verksamheter. 

Advanced riktar sig till personer som redan har fått grundinformation om programmet och som vill lära sig att implementera ett projekt. 

Vad är Europeiska solidaritetskåren?

Inom Europeiska solidaritetskåren finns det två programdelar - Volontärprojekt och Solidaritetsprojekt. Genom volontärprojekten kan unga åka ut som volontär i Europa i upp till 12 månader. Organisationer kan även ta emot volontärer från Europeiska länder för att hjälpa till med olika uppdrag t.ex. aktiviteter och informationskampanjer. 

Programmet är ett verktyg för att stärka ungdomar och ett sätt för organisationer att få extra stöttning och utveckla organisationen inom områden som tex integration, inkludering, tillgänglighet, ungdomsstrategi etc. Er verksamhet får extra resurser som bidrar med kunskap, idéer och engagemang. 

Datum, tid och plats 

Utbildningen hålls digitalt via Zoom med utbildningsledarna Kristina Rosenhagen och Fredrik Wouda.  Utbildningen hålls på engelska.

2 december klockan 10.00-15.00 (lunchpaus 12-13)

För vem? 

Project lab är för dig som arbetar med tillgänglighetsfrågor eller mänskliga rättigheter (tex: hbtqi-frågor).

Program  

Efter utbildningen kommer du ha kunskaper om: 

  • Hur du och din verksamhet kan använda volontärprojekt som ett verktyg för att arbeta med frågor inom tillgänglighet och mänskliga rättigheter 
  • Hur volontärprojekt fungerar
  • Hur ni ansöker om bidrag
  • Hur det går att skicka och ta emot unga volontärer i projekt med fokus på mänskliga rättigheter och tillgänglighet  

Anmälan

Anmäl dig senast den 1 december.  Medverkan är kostnadsfri.  

Möteslänk skickas via mejl till de som anmält sig närmare inpå datumet för utbildningen. 

Vi kommer att ta en skärmdump på deltagarlistan under utbildningen.

Anmälan till Project Lab Intro: Europeiska solidaritetskåren

Har ni några frågor under tiden är ni välkomna att maila training@mucf.se eller joana.pinheiro@mucf.se 

Mer information om Volontärprojekt

Volontärprojekt

ITER - Sysselsätter unga genom volontärskap

Sundvalls kommun - Hjälper unga att hitta sin röst