Hoppa till huvudinnehåll
 

Media hälsas välkommen till konferensen Alla unga kan jobba eller studera, OSD Kongress, Östersund, 16 november

2016-11-14 - 13:45
MUFC
MUFC

Det går bra för Sverige. Antalet sysselsatta ökar, och de som saknar arbete blir färre. Under det senaste året har fler ungdomar haft lättare att få jobb. Men bilden är inte lika ljus för alla unga, särskilt för de unga som inte har slutfört gymnasiet.

Gruppen unga som varken arbetar eller studerar (UVAS) har varit relativt konstant i snart tio år. Temagruppen Unga i arbetslivets siffror visar att det varje år är ungefär 7,5 procent av alla unga i åldern 16-24 år som varken arbetar eller studerar.

Kunskap och metoder för att stötta unga till arbete eller studier

I Region Jämtland Härjedalen pågår flera framgångsrika satsningar och lyckade projekt för att stötta unga till arbete och studier. För att belysa dessa, och sprida kunskap och erfarenheter arrangeras onsdag 16 november en nationell konferens med regional profil i Östersund med upp till 200 deltagare. Deltar gör bland andra generaldirektör Lena Nyberg, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, statssekreterare Erik Nilsson (S), Utbildningsdepartementet och regionråd Robert Uitto (S), Region Jämtland Härjedalen.

Plats:             OSD Kongress, Krondikesvägen 93, Östersund

Tid:                onsdag 16 november, kl. 09.00–16.00  

Se hela programmet här . Media är välkommen att delta hela eller delar av dagen.  

Konferensen arrangeras i samarbete mellan Temagruppen Unga i arbetslivet/ Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor MUCF, Svenska ESF-rådet, Region Jämtland Härjedalen, Östersunds kommun och Arbetsförmedlingen.    

Kontaktpersoner: Anette Hällnäs, kommunikationsansvarig Temagruppen, tel 08-566 21 963, anette.hallnas@mucf.se  

Bodil Englund, Regional Projektledare UVAS, Region Jämtland Härjedalen, tel 063-14 66 04, bodil.englund@regionjh.se

www.temaunga.se

Temagruppen Unga i arbetslivet, med stöd av Europeiska socialfonden och Svenska ESF-rådet, samlar erfarenheter från arbetsmarknadsprojekt för att förbättra ungas möjligheter på arbetsmarknaden. Den drivs av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Kronofogden, Nordiskt Välfärdscenter, Skolverket, Sveriges Kommuner och Landsting och Tillväxtverket .