Sök statsbidrag
Här hittar du MUCF:s e-tjänst för att söka statsbidrag.
Bidrag som går att söka nu
Olika bidrag har olika ansökningstider. Här hittar du de bidrag som går att söka nu.
Vi har fått bidrag
Här hittar du de organisationer som har fått statsbidrag eller EU-bidrag.
EU-bidrag
MUCF är nationellt programkontor för Erasmus+ Ungdom och Idrott, samt Europeiska solidaritetskåren. Vi fördelar EU-bidrag till svenska verksamheter som vill genomföra projekt för och med unga - utomlands eller på hemmaplan.
Statsbidrag
Civilsamhällets organisationer har en central roll i demokratin genom att ge röst åt olika gruppers behov, värderingar och intressen.
MUCF fördelar statsbidrag på regeringens uppdrag. De bidrar till organisationers möjlighet att bedriva sin verksamhet och genomföra projekt.
Civilsamhället växlar upp
I filmer och artiklar om Talita och Convictus visar vi hur regeringens satsning gjort att civilsamhället kunnat öka sina insatser under pandemin.
Aktuellt
Fler utmaningar för civilsamhället i landsbygder än i städer – så kan du jobba för bättre förutsättningar
Civilsamhällesorganisationer i landsbygder spelar en avgörande roll för lokalsamhällets sammanhållning och fritidsutbud. Men begränsade resurser, svårigheter med generationsskifte och en urban norm som ofta styr samhällsplaneringen ställer organisationerna inför utmaningar. Det visar en ny rapport från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF.
18 organisationer får stöd för att stärka arbetet mot diskriminering
MUCF har fördelat 28 miljoner kronor till antidiskrimineringsbyråer i Sverige. Syftet med bidraget är att förebygga och motverka diskriminering genom rådgivning, opinionsbildning och utbildning.
Forskningsprojekt får dela på två miljoner kronor för studier om det civila samhället
MUCF har i uppdrag att fördela bidrag till studier om det civila samhället. I årets ansökningsrunda fanns två miljoner kronor att fördela utifrån prioriterade områden och frågor inom forskning om civilsamhället.
EU-bidragen för 2025 öppnar – MUCF stöttar ansökare genom infomöte och konsultationer
Programhandledningarna för EU-programmen Erasmus+ och Europeiska solidaritetskåren är publicerade för 2025. Det här är de dokument som förklarar alla regler kring EU-bidragen och därmed nödvändiga för alla ansökare. Många av EU-bidragen är redan nu öppna för ansökningar.
Visste du att?
Tiotusentals matkassar, ännu fler måltider och matlådor. Sovplats för natten, en värmande jacka, hjälp att kunna studera på distans och tröst för sjuka och ensamma.
Det här är några exempel på hur samhällets mest utsatta fick hjälp tack vare det statsbidrag som 2020 betalades ut till ideella organisationer och trossamfund.
- Myndigheten bedömer att bidraget hade stor, ibland avgörande, betydelse för organisationernas verksamhet under coronapandemins första år, säger Lena Nyberg, generaldirektör på MUCF.